Aké sú výhody hliníkových dverí?

V dnešnej dobe je nevyhnutné udržiavať naše domácnosti v bezpečí. Jedným zo spôsobov, ako môžeme zvýšiť bezpečnosť rodinného domu je zaobstarať si hlavné alebo vedľajšie vchodové dvere vyrobené z pevných a odolných materiálov. Neviete ktoré dvere sú pre vás vhodné? Prečítajte si nášho komplexného sprievodcu výberom dverí. Trendy v tejto oblasti naznačujú stúpajúci záujem ľudí o riešenia s hliníkovými dverami do domu. Hliník sa stáva populárnejším ako drevo a odhaduje sa, že v tejto dekáde bude vážne konkurovať aj plastovým dverám v počte zrealizovaných montáží. Iste k tomu dopomôžu aj nariadenia EÚ a potreby spĺňať prísne tepelno-izolačné normy pri výstavbe úsporných ekologických domov. Ak vás hliník a jeho moderný vzhľad zaujal, prečítajte si ďalšie výhody hliníkových dverí:

Čo treba vedieť o hliníkových dverách pri výbere vchodových dverí?

Čo treba vedieť o hliníkových dverách pri výbere vchodových dverí?

1. Hliníkové dvere na mieru pre váš stavebný otvor

Rozmery a dizajn dverí patria k najdôležitejším vlastnostiam, ktoré väčšina ľudí berie do úvahy pri výbere vchodových dverí do rodinného domu. Je nesmierne dôležité zvoliť si taký rozmer vstupných dverí, aby dokonale pasovali do stavebného otvoru, v ktorom sa budú montovať. Medzi výhody hliníkových dverí patrí fakt, že nemajú štandardné rozmery a vyrábajú sa presne na mieru podľa rozmerov stavebného otvoru. Už sa nemusíte obmedzovať možnosťami plastových dverí. Hliníkové dvere sa prispôsobia vašim potrebám!

2. Bezpečné a odolné dvere s minimálnou údržbou

Druhým hlavným dôvodom, prečo čoraz viac majiteľov domov investuje do hliníkových dverí je fakt, že hliník je veľmi odolný a dokáže vydržať aj extrémne počasie. Drevené alebo plastové dvere časom podliehajú deformáciám, prehýbajú sa a je tak ohrozená ich mechanická funkčnosť. Schopnosť odolávať poveternostným vplyvom pomáha izolovať váš domov, čo zase pomáha znižovať náklady na vykurovanie a chladenie interiéru.

Hliník mimoriadne dobre zvláda vlhkosť, dážď aj priame slnečné svetlo. Nedeformuje sa, nepraská, nebledne na slnku a nehrdzavie. Hliník je ohňuvzdorný do 660°C a pri horení neuvoľňuje žiadne toxické výpary. Je tiež UV odolný a prakticky nevyžaduje údržbu. Stačí ho iba z času na čas dobre umyť, aby opäť vyzeral ako nový.

Ďalšie výhody hliníkových dverí sú, že ponúkajú vysokú úroveň bezpečnosti vďaka svojej odolnej a pevnej konštrukcii. Používame výlučne bezpečnostné 3-bodové alebo 5-bodové uzamykacie mechanizmy na dôkladné zaistenie vchodových dverí. Pri hliníkových dverách ešte naviac odporúčame riešenie s výplňou prekrývajúcou krídlo, ktoré je bezpečnejšie a výrazne náročnejšie na prekonanie vlámaním v porovnaní s vloženou dvernou výplňou.

3. Výborná tepelná a zvuková izolácia dverí

Často sa hovorí, že hliníkové dvere majú nedostatky, pokiaľ ide o tepelnú alebo zvukovú izoláciu – je to ale mýtus. Pokrok v technológii a neustály výskum viedli k vytvoreniu hliníkových rámov s vysokým stupňom izolácie. Hliníkové rámy vystužené špeciálnymi izolačnými prvkami ponúkajú vysokú úroveň tepelnej ochrany, vhodnej aj pre úsporné nízkoenergetické domy.

Vďaka použitiu nových moderných tesnení efektívne zvládajú aj studené nárazové severné vetry, pričom nehrozí nebezpečenstvo prefukovania. Taktiež samotný hliník vďaka svojej povrchovej úprave odráža slnečné žiarenie a znižuje tak teplo absorbované rámom počas horúcich letných dní. Pri hliníkových dverách je výrazne nižšie riziko prehriatia interiéru oproti plastovým dverám.

4. Farebné dvere, ktoré neblednú a špičková povrchová úprava

Ak sa obávate, že montáž hliníkových dverí vo vašej domácnosti nebude ideálna z estetického hľadiska, mýlite sa. Je dobré vedieť, že hliníkové dvere sa dajú farebne prispôsobiť tak, aby dokonale ladili s farebnou schémou vášho domu. Výber farby pre hliníkové dvere je prakticky neobmedzený a vybrať si môžete ktorúkoľvek farbu z palety RAL, čo je európsky štandard pre stupnicu farebných odtieňov.

Hliník má hladký povrch lakovaný práškovou farbou, čo znamená, že ho nie je potrebné nijako maľovať ani lakovať, pretože povrchová úprava z výroby ponúka vynikajúcu odolnosť a dlhú životnosť. V štandarde ponúkame bielu (RAL 9016) a antracitovú (RAL 7016) farbu bez príplatku.

5. Štíhly a elegantný dizajn vchodových dverí

Otvorené panoramatické výhľady sa v rýchlo rastúcom svete stávajú čoraz vyhľadávanejšou požiadavkou pri stavbe domu. Práve to vám môžu ponúknuť veľké hliníkové dvere alebo okná. Platí to najmä v prípade, že máte to šťastie a vlastníte nehnuteľnosť na pokojnom mieste mimo preľudnených mestských častí. Na rozdiel od drevených a plastových dverí, ktoré majú tendenciu byť robustné a kvôli svojej objemnej povahe obmedzujú vo výhľade, hliníkové dvere a okná majú výrazne tenšie rámy a tak umožňujú skvelý výhľad na okolie s minimálnym obmedzením. V kombinácii so svetlíkmi môžete dosiahnúť naozaj dominantný vzhľad s dôrazom na veľkosť presklenej plochy.

Kvôli pevnosti hliníka ako materiálu stačí na uchopenie dvernej výplne alebo skla aj užší profil v porovnaní s PVC. Pevnosť hliníkového profilu umožňuje realizáciu oveľa väčších dverí a okien, ktoré maximalizujú plochu tak, aby umožnili čo najlepší nerušený výhľad. Výsledkom je dizajn dverí, ktorý je štíhlejší, má tenšie línie a celkovo pôsobí elegantnejšie. Menej je niekedy viac.

6. Hliník je ekologický materiál

Hliník je 100% recyklovateľný bez straty kvality, čo výrazne znižuje celkovú uhlíkovú stopu pri výrobe hliníkových dverí alebo okien. Recyklácia hliníka si v skutočnosti vyžaduje iba 5% pôvodnej spotrebovanej energie na jeho výrobu, čím sa stáva jedným z najekologickejších materiálov v stavebníctve. Hliníkové dvere a okná ponúkajú najdlhšiu životnosť na trhu, čo ešte ďalej znižuje ich už aj tak nízku uhlíkovú stopu. Ekologické dvere sú budúcnosť.

Výberom hliníkových dverí pre váš rodinný dom si môžete okrem iných výhod vychutnať aj skvelú funkčnosť, bezpečnosť a estetickosť s pocitom, že ste spravili správnu voľbu aj vzhľadom na životné prostredie. Dvere sú kritickou súčasťou každého domu a preto je vždy múdre hľadať najlepšiu možnú alternatívu, na ktorú sa budete môcť spoľahnúť po dlhé roky.

Spoznajte výhody hliníkových dverí u nás na predajni BENEDOOR v Považskej Bystrici. Radi vám hliníkové dvere odprezentujeme aj osobne. Zameranie a grafický návrh ponúkame zadarmo. Záruka je 5 rokov a dodacia doba už od 5 týždňov. Montáže realizujeme po celom Slovensku.

ZISTITE O DVERÁCH VIAC

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.