Prečo sú vchodové dvere vo farbe antracit tak populárne?

Možno si to ani neuvedomujete, ale s farbou RAL 7016 prichádzame do kontaktu každý deň. Pýtate sa kde alebo prečo? Stačí sa pozrieť na nové rodinné domy alebo moderné administratívne budovy osadené hliníkovými oknami a dverami. Najčastejšie sa práve na hliník dá aplikovať farba RAL 7016 pomocou technológie, ktorá sa volá práškové lakovanie. Tento prášok je na základe európskeho štandardu pre stupnicu farebných odtieňov (paleta RAL) širokej verejnosti viac známy pod názvom antracitová šedá alebo antracitová šedá. Okná a vchodové dvere vo farbe antracit si rýchlo našli svoje nespochybniteľné miesto na trhu.

RAL 7016 je nový farebný štandard

Zlom nastal okolo roku 2015. Vtedy sa po dlhých rokoch kraľovania bielej stal z antracitu nový fenomén, ktorý sa stal farbou číslo 1 v stavebníctve po celom svete. Vďaka rastúcej popularite hliníkových okien a dverí sa antracitová farba stala jednou z najžiadanejších práškových farieb vôbec. V mnohých prípadoch tak žiadanou, že väčšina dodávateľov farieb dnes už ponúka RAL 7016 ako štandardnú farbu bez príplatku. Naša firma nie je výnimkou a vchodové dvere v obojstrannej farbe antracit ponúkame už v štandarde a bez príplatkov.

Výhody antracitových dverí a okien

Dali ste architektovi navrhnúť projekt na úsporný dom? S najväčšou pravdepodobnosťou vám pripraví vizualizáciu s oknami a vchodovými dverami vo farbe antracit. Ale prečo je antracit taký populárny? RAL 7016 ponúka jedinečnú kombináciu výhod:

  • všestranný šedý odtieň, ktorý veľmi dobre ladí s väčšinou stavebných materiálov (tehla, omietka, kameň a iné)
  • nenápadný vzhľad v porovnaní s bielou, ktorý zaisťuje, že rám okna alebo dverí príliš nevystupuje a nepôsobí rušivo
  • veľmi nízke nároky na údržbu vďaka tmavej farbe, na ktorej nie je vidieť prach a nečistoty

Ale možno najdôležitejšou vlastnosťou je, že sa dá veľmi ľahko zladiť s oknami alebo dverami v iných farbách. A to je jedným z najčastejších želaní aj našich klientov.

Antracit je univerzálna farba

Namiesto jednoduchej bielej farby pri plastových oknách a dverách (ak neberieme do úvahy lamináciu dekormi), hliník umožňuje široký výber farebných odtieňov RAL. Medzi nimi ale vyniká práve farba RAL 7016. Či už máte biele vchodové dvere, okná v dekore zlatý dub alebo prvky zo skutočného dreva, antracitová šedá bude krásne ladiť a príjemne kontrastovať.

Aj keď na výber existuje množstvo farieb RAL, odtieň RAL 7016 je najpopulárnejší vďaka svojej univerzálnosti. Obzvlášť v kombinácii s tenkým a odolným hliníkovým profilom vchodových dverí alebo veľkých okien. Vytvára tak produkt, ktorý si nájde funkčné a estetické uplatnenie prakticky všade. Bez výnimky.

Pri práškovom lakovaní si môžete vybrať 1 z 4 rôznych povrchových úprav hliníka: lesklý antracit, pololesklý antracit, matný antracit alebo štrukturovaný antracit. Kvôli odtlačkom prstov a údržbe odporúčame matné prevedenie alebo pieskovú štruktúru. Pre predstavu uvádzame príklady RAL 7016 od prémiovej rakúskej firmy TIGER vo všetkých dostupných odtieňoch a prevedeniach:

Lesklá farba RAL 7016 TIGER pre hliníkové dvere

farba RAL 7016 lesklá (Tiger)

Pololesklá farba RAL 7016 TIGER pre hliníkové dvere

farba RAL 7016 pololesklá (Tiger)

Matná farba RAL 7016 TIGER pre hliníkové dvere

farba RAL 7016 matná (Tiger)

Štrukturovaná matná farba RAL 7016 TIGER pre hliníkové dvere

farba RAL 7016 piesková štruktúra (Tiger)

Vizualizácie dverí v antracitovej farbe

Taktiež pre predstavu uvádzame niekoľko grafických vizualizácií hliníkových vchodových dverí vo farbe antracitová šedá. Predtým, ako si u nás dvere objednáte, náš grafik vám pripraví vizualizáciu na schválenie. Až potom zadáme objednávku do výroby.

Hliníkové dvere s hliníkovou výplňou Prestige vo farbe antracit

Vchodové dvere AVF-G-7703

Aké vchodové dvere do domu si kúpiť?

Vchodové dvere AV-450

Hliníkové dvere s celosklenenou ekologickou výplňou Vision Glass vo farbe antracit

Vchodové dvere VV-850-GLP08

Sklo-hliníková dverná výplň Evolution EV-957. Možnosť vyhotovenia ako kompletné hliníkové dvere na mieru.

Vchodové dvere EV-957

Hliníkové vchodové dvere EV-952 s dvoma svetlíkmi a veľkým madlom

Vchodové dvere EV-952

Vchodové hliníkové dvere do domu s odolnou výplňou s dilatačným jadrom v antracitovej farbe

Vchodové dvere EV-971

Hliníkové dvere so sklo-hliníkovým prekrytým krídlom Vision Glass

Vchodové dvere VV-850-GLP22

Vchodové hliníkové dvere do domu s odolnou výplňou s dilatačným jadrom vo farebnej kombinácii RAL 7016 a 7040

Vchodové dvere EV-973

Vchodové dvere vo farbe antracit

Ako príklad uvádzame 15 modelov vchodových dverí vo farbe RAL 7016, ktorú ponúkame bez príplatku. Samozrejme, ak by sa niekomu antracitové dvere nepáčili, k dispozícii je celá paleta farieb RAL pre hliníkové dvere.

Vchodové dvere v antracitovej farbe môžete vidieť aj na našej predajni BENEDOOR v Považskej Bystrici, kde sa špecializujeme na dvere a podlahy. Radi vám odprezentujeme aj iné farby a ukážeme vzorkovník RAL osobne na adrese Centrum 1746/265 v obchodnom centre BREL.

ZISTITE O DVERÁCH VIAC

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.