5 dôvodov, prečo by ste mali staré dvere vymeniť za nové

Výmenou starých dverí za nové môžete dosiahnuť nielen vyššiu hodnotu nehnuteľnosti, ale aj väčšiu energetickú účinnosť, bezpečnosť či bezúdržbovosť. Zlepší sa tiež vzhľad vášho domu. V článku sa budeme venovať týmto benefitom bližšie a poradíme vám, prečo by ste s výmenou starého riešenia nemali dlho váhať.

1. Zlepšia vzhľad a zvýšia hodnotu vašej nehnuteľnosti

Dobre udržiavaný exteriér a nové vstupné dvere výrazne zvýšia estetickú príťažlivosť vášho domova. Na základe skúseností a spätnej väzby od realitných agentúr môžeme konštatovať, že keď zákazníka na prvý pohľad nezaujme fasáda nehnuteľnosti, záujem o ňu stráca prakticky okamžite. Či už uvažujete o predaji svojho domu alebo nie, nové dvere mu poskytnú redizajn za krátky čas a s minimálnou námahou. Je dobré sa naučiť zopár trikov, ako rozpoznať nekvalitné dvere ešte pred ich kúpou.

Nedávny nezávislý online prieskum medzi 2 500 majiteľmi domov, ktorí reagovali na fotky domov s novými a pôvodnými dverami, ukázal, že nové hliníkové vchodové dvere môžu zvýšiť vnímanú hodnotu nehnuteľnosti v priemere až o 4,2 %, teda približne o viac ako 7 000 eur. Vnímanie väčšej hodnoty nehnuteľnosti je oveľa vyššie ako v prípade nákladov, ktoré sa spájajú s výmenou starých dverí za nové. Svoju rolu iste zohráva aj správna starostlivosť, ktorá dokáže predĺžiť životnosť dverí.

2. Zvýšia energetickú účinnosť

Vymeňte svoje staré a opotrebované vchodové dvere za nové, ktoré sú energeticky efektívnejšie. Okrem toho, že ušetríte za vykurovanie, vyriešite tiež problémy s prievanom a zútulníte svoj domov. Nové dvere majú rovnako lepšie izolačné vlastnosti, ktoré spĺňajú aktuálne normy pre energetickú triedu A0 alebo dokonca pasívny štandard. 

Nové dvere sa vyrábajú s prerušeným tepelným mostom, ktorý bráni prenosu vonkajšej teploty cez dvere do interiéru. V chladnom počasí je toto prerušenie kľúčové pre zabránenie tvorby námrazy na vnútornom povrchu dverí. Dvere spolu s integrovaným prahom tak bez problémov odolajú celoročným poveternostným vplyvom.

3. Získate bezpečnejší domov

Tento tip je dôležitý najmä pre tých, ktorí chcú vymeniť staré alebo poškodené dvere. Zle udržiavané vchodové dvere uľahčujú zlodejom vstup do nehnuteľnosti. Kvalitné hliníkové dvere výrazne zvýšia bezpečnosť vašej nehnuteľnosti a vytvoria účinnú bariéru proti zlodejom. Prečítajte si viac o tom, prečo je hliník vhodný na výrobu dverí.

Vďaka technologickému pokroku v oblasti stavebných materiálov sú moderné vchodové dvere bezpečnejšie než kedykoľvek predtým. Okrem toho, že sú elegantne spracované, vynikajú aj energetickou účinnosťou, jednoduchou údržbou a vysokou bezpečnosťou – vrátane uzamykacích schopností, ktoré prekonávajú možnosti starších dverí. Hitom dnešnej doby je prevedenie dverí s prekrytým krídlom, vďaka čomu získate okrem zvýšenej bezpečnosti aj estetickú pridanú hodnotu.

Aj sklenené plochy a bočné svetlíky môžu byť odolnejšie vďaka bezpečnostným sklám, ktoré sú navzájom spojené fóliou. V prípade rozbitia sa sklo nerozsype, ale drží na fólii. V kombinácii s integrovaným viacbodovým uzamykacím systémom a bezpečnostnou vložkou sú nové dvere skvelým spôsobom, ako zvýšiť ochranu vašej domácnosti.

4. Zvýšia odolnosť voči poveternostným vplyvom

Dverné výplne v hliníkových dverách Luglass sú vystužené termodynamickou štruktúrou (TRD), ktorá odoláva deformáciám. Je tiež odolnejšia voči poveternostným vplyvom a zároveň energeticky efektívna. Ich vonkajšia konštrukcia a použité materiály nie sú náchylné na praskanie, odlupovanie ani napučanie, ako sa to niekedy stáva plastovým alebo dreveným dverám.

Hoci mnohé kvalitné dvere vydržia dlhé roky, inak je to s požadovanou údržbou. Drevené dvere si vyžadujú pravidelné lakovanie, tie plastové dvere zas časté sezónne nastavovanie. Nebuďte preto otrokom svojich dverí a doprajte si kvalitu.

5. Skrášlite nimi svoj domov

Vchodové dvere sú dôležitý estetický prvok, ktorý dodá vašej nehnuteľnosti osobitý vzhľad. Odrážajú tiež osobnosť a štýl majiteľa. K dispozícii máte množstvo modelov, farebných prevedení a typov presklenia. Od klasických hliníkových cez veľké sklenené panely až po nadčasové luxusné kombinácie hliníka a odolného skla. Vyberte si tie svoje.

Ponúkame vám zameranie stavebného otvoru a osadenie vchodových dverí kdekoľvek na Slovensku, čo zaručí bezchybnú montáž a priebeh jednotlivej objednávky. Či už ide o novostavbu alebo rekonštrukciu, môžete sa na nás spoľahnúť. Na montované vchodové dvere poskytujeme záruku 5 rokov a cenovú ponuku vám pripravíme do 24 hodín. Neváhajte nás preto kedykoľvek kontaktovať.

Informujte sa možnostiach výmeny starých dverí za nové. Radi vás privítame osobne v našej predajni BENEDOOR v Považskej Bystrici, kde vám predstavíme dostupné riešenia. Nájdete nás na adrese Centrum 1746/265 v obchodnom centre BREL.

ZISTITE O DVERÁCH VIAC

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.