Klasické dvere

Klasické hliníkové vchodové dvere: Technické informácie

Klasické vchodové hliníkové dvere sú vyrobené z kvalitných materiálov s detailným spracovaním a so zmyslom pre eleganciu. Hliníkové profily s prerušeným tepelným mostom a vysokou odolnosťou ochránia váš dom pred neželanými návštevníkmi alebo zlým počasím.

Dilatačná štruktúra dvernej výplne 48 mm alebo 60 mm opláštená hliníkom ponúka vynikajúci tepelný prestup a je vhodná aj pre nízkoenergetické alebo pasívne domy a južne orientované fasády. Uspokojí všetky požiadavky aj na vchodové dvere v teplotne náročných podmienkach.

Hliníkový profil vchodových dverí
MB-86SI alebo MB-104

MB-86SI vyhlásenie o parametroch (PDF)
MB-104 vyhlásenie o parametroch (PDF)
MB-104 pasívny certifikát (PDF)

Aluprof MB-86SI: Vhodné pre vchodové dvere štandardných aj neštandardných rozmerov, so svetlíkmi alebo bez a to aj vo veľmi náročných poveternostných podmienkach. Tento profil dodávame vo všetkých farbách RAL. Profil má výborné tesniace vlastnosti vďaka využitiu tesnení z dvojzložkového syntetického kaučuku, ktorý zaručuje odolnosť voči starnutiu počas dlhoročného používania. MB-86SI má vylepšené tepelno-izolačné vlastnosti vďaka využitiu dodatkovej komory. Vysoká pevnosť profilu umožňuje výrobu rámu pre krídlo s nosnosťou až do 200kg. Stavebná hĺbka profilu je 77 mm. Prestup tepla hliníkového rámu pre krídlo je 0,92 W/(m²K).

Aluprof MB-104: Vhodné pre pasívne rodinné domy a nadrozmerné dvere. Stavebná hĺbka profilu je 95 mm. Prestup tepla hliníkového rámu pre krídlo je 0,53 W/(m²K).

Prekryté krídlo: Miera bezpečnosti sa dá zvýšiť prekrytím dverného krídla (predsadením dvernej výplne) – vtedy hliníková dverná výplň prekrýva celé krídlo dverí. Rám je skrytý a dvere tak tvoria jeden celok. Je to riešenie, ktoré je v porovnaní so štandardnou dvernou výplňou výrazne náročnejšie na prekonanie vlámaním a zároveň esteticky príťažlivejšie. Prečítajte si viac o výhodách prekrytého krídla.

Hliníkové profily pre klasické vchodové dvere

Dverná výplň do hliníkového profilu
48 mm alebo 60 mm

Vyhlásenie o parametroch (PDF)

48 mm: V prípade ale, že musíte spĺňať presné normy na prestup tepla a hľadáte riešenie pre úsporné stavby, dilatačná štruktúra 48 mm bude jasnou voľbou. 48 mm je termodynamická štruktúra, ktorá je vhodná všade tam, kde hrozí, že dvere budú vystavené prudkému slnečnému žiareniu a tým pádom riziku zvýšenej tepelnej rozťažnosti materiálu (dilatácie). Dilatácii zabraňuje integrovaná vrstva kaučuku s výbornými izolačnými vlastnosťami (U=0,58), minimálnou nasiakavosťou vody, vysokou odolnosťou proti pôsobeniu ozónu a poveternostným podmienkam. Táto štruktúra navyše obsahuje extrudovaný polystyrén “Plus” s vylepšenými termoizolačnými vlastnosťami oproti klasickému extrudovanému polystyrénu použitému pri štruktúre 36 mm.

60 mm: Vhodné pre pasívne rodinné domy a hliníkový profil MB-104. Prestup tepla pri 60 mm štruktúre dvernej výplne je 0,46 W/(m²K).

Presklenie: Pri modeloch s presklením používame vždy izolačné trojsklo s možnosťou zvoliť si typ stredového skla (číre, mliečne, zrkadlové alebo ornamentálne). Na požiadanie vieme osadiť aj bezpečnostné sklá alebo priestor medzi sklami vyplniť netoxickým argónom na zlepšenie izolačných vlastností.

Hliníková štruktúra dvernej výplne 48 mm alebo 60 mm pre vchodové dvere

Ponuka klasických vchodových dverí

Ponúkame zameranie stavebného otvoru a osadenie hliníkových vchodových dverí na PUR penu alebo paropásky (tzv. teplá montáž). Realizujeme aj demontáž starých dverí, ich odvoz a likvidáciu odpadu. Ak montáž realizuje Luglass, dostanete záruku 5 rokov. Bez montáže je záruka 2 roky. Montáže realizujeme po celom Slovensku. Doprava, technické poradenstvo a grafická vizualizácia budúcich dverí sú samozrejmosťou.

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.