5 dôvodov, prečo sú vchodové dvere s madlom ideálnym riešením

Vchodové dvere s madlom patria k populárnym riešeniam. Sú totiž funkčné, estetické aj praktické. Akými vlastnosťami a výhodami vynikajú? Prečo po nich siahnuť? Z akých typov madiel si môžu zákazníci vybrať? Prečítajte si v tomto článku.

1. Otvárajte dvere bez vynaloženia veľkej sily

Madlo na dverách poskytuje komfort, s ktorým môžete dvere otvárať alebo zatvárať bez vynaloženia väčšej sily. Použitie dlhšieho madla umožní zjednodušené použitie vchodových dverí ľuďom rôznych výšok. Viac miesta na madle znemaná aj lepšie uchopenie, vďaka čomu bude otváranie dverí veľmi pohodlné.

Madlá umožňujú lepší prístup ku dverách. Ak je niekto fyzicky menej zdatný alebo ak príde k vám na návštevu starší človek, bude pre nich jednoduchšie oprieť sa celou silou do madla, ktoré rozloží účinok tejto sily po väčšej ploche, než použiť kľučku. Platí to obzvlášť pri veľkoformátových a pivotových dverách, ktoré získavajú na popularite.

2. Myslite na hygienu

Nerez je jedným z najlepších materiálov, ktorý si môžete vybrať pre dverné madlo. Nielenže ke odolný, ale vyzerá veľmi elegantne a štýlovo. Keďže madlo potrebujete na každodenné používanie, myslite aj na údržbu. Práve nerez ponúka minimálnu údržbu a dlhú životnosť.

Existuje dôvod, prečo je nehrdzavejúca oceľ taká rozšírená v kuchyniach a reštauráciách. Je odolná voči vode, a preto sa nemusíte obávať hrdze. Na rozdiel od iných materiálov nie je nerez ovplyvnená poveternostnými podmienkami a má iba minimálnu tepelnú rozťažnosť. Tiež sa len tak ľahko nezafarbí, takže nerezové madlo vyzerá čisté a nové po mnoho rokov.

Nerezové madlá na vchodové dvere nemajú otvory ani póry. Pri používaní si teda môžete byť istý, že na madle nebudú žiadne nečistoty ani usadeniny. Ide teda o hygienický produkt.

3. Elegantný dizajn a moderný štýl

Prvým kritériom pri kúpe madla je štýl. Voľba jednoduchého, ale elegantného dizajnu je múdra, pretože také madlo ľahko skombinujete s inými prvkami na dverách a fasáde. Jednoduché nerezové madlo, rovné alebo ohnuté, sa bude hodiť do každého priestoru.

Nevyhnutný je aj výber vhodnej farebného prevedenia. Môžete si vybrať čierne, nerezové alebo niklové. Nezabudnite tiež dbať na dostatočnú šírku madla a jeho ergonómiu. Malo by to byť niečo, čoho sa môžete dobre držať a pevne vám sadne do ruky.

4. Otvárajte dvere aj s plnými rukami

Použitím dlhého madla sa vyhnete nadbytočnému zašpineniu dverí. Často otvárame alebo zatvárame dvere so špinavými rukami a v takom prípade, ak držíte dvere priamo za madlo, zašpiníte iba tento jeden komponent. Pri kľučke sa často stane, že sa zašpinia aj samotné dvere v jej oblasti.

Madlo je praktické aj keď máte v rukách veľa vecí a dvere potrebujete otvoriť iba potlačením za madlo. Kým kľučku musíte stlačiť, o dvere s madlom sa stačí iba oprieť za predpokladu, že máte na dverách aktivovaný mechanický otvárač dverí (prepínač deň/noc).

5. Myslite na budúcnosť

Musíte mať na pamäti účel, s akým chcete madlo používať. Štýl a farba je zvyčajne to, čo každého na prvý pohľad napadne. Ale dostupnosť pre fyzicky menej zdatných, jednoduchosť použitia a pohodlie s tým spojené sú ďalšie problémy, o ktoré sa treba postarať. Vyberte si správne a bez obáv tak, aby ste mali o budúcnosť postarané.

Potrebujete poradiť s výberom vchodových dverí? Radi vás privítame osobne v našej predajni BENEDOOR v Považskej Bystrici, kde vám predstavíme dostupné riešenia. Nájdete nás na adrese Centrum 1746/265 v obchodnom centre BREL.

ZISTITE O DVERÁCH VIAC

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.