Dekorácie s nádychom jari: Aké kvety sa hodia pred vchodové dvere?

Keď niekoho pozvete na návštevu, prvá vec, ktorú si všimne a ktorá vytvára celkový dojem o vašej domácnosti, sú vchodové dvere a ich dekorácie. Využite naše tipy na jarnú výzdobu verandy a privítajte nielen vašich hostí, ale aj prichádzajú jar.

Ako si na jar ozdobiť vchodové dvere?

Jar je nepochybne jedným z najkrajších období v roku. Dni sa predlžujú, je čoraz teplejšie, všetko sa prebúdza k životu a kvitne. Zdobenie verandy a dverí je ideálny spôsob, ako pozvať jar do vášho domova.

Pri skrášľovaní máte viacero možností. S toľkými rozkvitnutými kvetmi a jasnými motívmi, ktoré so sebou jarné obdobie prináša, si môžete výzdobu prispôsobiť svojmu štýlu a aktuálnym trendom.

Dekorácie vchodových dverí s nádychom jari

Tipy na jarné kvety pred vchodové dvere

O kvetoch sa hovorí, že vplývajú na šťastie, zlepšujú náladu a zmierňujú stres. Prejdime teraz na výber vhodných kvetov pred vchodové dvere. Venujte pozornosť tomu, koľko svetla a priameho slnka dopadá na vašu verandu. Pri výbere rastlín by ste mali dbať na to, aby im tieto špecifické podmienky vyhovovali a dobre sa im darilo. Ktoré z nich odporúčame?

Orgován

Orgován so svojimi voňavými farebnými kvietkami vašu terasu rozžiari, ale taktiež prevonia. Je charakteristický tmavozelenými listami, ktoré sú na jar a v lete spojené malými fialovo-ružovými kvietkami. Orgován je všestranný, hodí sa nielen do pekných kvetináčov, ale zdobiť môže aj záhony a okraje vašej záhradky.

Dekorácie vchodových dverí s nádychom jari - Orgován

Levanduľa

Ak chcete dodať vchodu do vášho domova vidiecky nádych, levanduľa je tou pravou voľbou. Strieborné lístky, pekné fialovo-modré klasy kvetov a ľahká vôňa z nej robia romantický doplnok, ktorý sa hodí na každú verandu. Vyžaduje však veľa slnka a teplé počasie.

Dekorácie vchodových dverí s nádychom jari - Levanduľa

Citrusový strom

Trendy dekoráciou tejto sezóny je aj citrónovník či pomarančovník. Ak si myslíte, že na jeho pestovanie potrebujete veľkú záhradu a tropické počasie, mýlite sa. V skutočnosti ho môžete pestovať hneď vedľa vchodových dverí a priniesť tak do vášho domova trochu exotiky. Uistite sa, či naň dopadá dostatok slnečného svetla. Nezabudnite, že by mal byť chránený pred silným vetrom.

Dekorácie vchodových dverí s nádychom jari - Citrusovník

Hortenzia

Hortenzie patria k obľúbeným záhradným rastlinám. Kvitnú v rôznych veselých farbách, ako je ružová, fialová a svetlomodrá. Kríky hortenzie zoženiete v rôznych veľkostiach a odrodách. Uchytia sa takmer v každom podnebí, takže sú nenáročné na starostlivosť. V kvetináčoch sa obzvlášť dobre darí druhu paniculata.

Dekorácie vchodových dverí s nádychom jari - Hortenzia

Begónia

Begónia vždykvitnúca je nenáročná obľúbená letnička s dlhým obdobím kvitnutia. Kvitne v ružovej, červenej a bielej farbe. Zvládne čiastočné slnko alebo tieň, držte ju však mimo priameho slnka. Zasaďte ju do nadrozmerného kvetináča a dodajte tak vašim vchodovým dverám dekorácie vo veselých farbách jari.

Dekorácie vchodových dverí s nádychom jari - Begónia

Kvetináče po oboch stranách dverí

Predtým, ako si vyberiete, aké kvety umiestnite pred vchod, by ste si mali dať záležať aj na výbere vhodného kvetináča. Hľadajte taký, ktorý dopĺňa štýl a tóny vášho domova. Uistite sa, či je dostatočne veľký na to, aby zaujal a kvety sa v ňom mohli pekne vynímať.

Jednoduchým a zároveň moderným spôsobom oživenia verandy je umiestnenie kvetináčov po oboch stranách dverí. Môžete sa tiež pohrať s veľkosťami a mať na podlahe usporiadané kvetináče s rovnakým tvarom a dizajnom, ale v rôznych rozmeroch.

Vyzdobte si dvere jarným vencom

Skvelým spôsobom, ako ozdobiť a skrášliť vchodové dvere, sú aj veselé jarné vence, ktoré si môžete zavesiť na dvere .

Ak chcete vziať jarné zdobenie do vlastných rúk, môžete si vytvoriť svoj vlastný DIY veniec. Na internete nájdete množstvo návodov, ako si vytvoriť jarný veniec podľa svojich preferencií.

Ak pred vyrábaním uprednostňujete nákup už hotového venca, môžete si zase vybrať medzi živým a umelým. Živý jarný veniec na vašich vchodových dverách vydrží 8 až 10 týždňov, musíte ho však chrániť pred priamymi slnečnými lúčmi, ktoré by ho mohli vysušovať.

Dekorácie vchodových dverí s nádychom jari - Veniec

Dobre vyzerajúce dvere sú základ

Aj tá najkrajšia kvetinová výzdoba zanikne, ak bude doplnkom starých nefunkčných dverí. Luglass je dlhoročným výrobcom kvalitných hliníkových dverí.

Ak už vaše dvere chradnú a chcete osviežiť celkový dojem z vašej domácnosti, neváhajte si prezrieť ponuku našich dverí, ktoré v sebe snúbia prirodzenú funkčnosť s nadčasovým dizajnom.

Ak rozmýšľate nad kúpou funkčných a moderných dverí do domu, sme tu pre vás. Radi vás privítame osobne v našej predajni BENEDOOR v Považskej Bystrici, kde vám predstavíme dostupné riešenia. Nájdete nás na adrese Centrum 1746/265 v obchodnom centre BREL.

ZISTITE O DVERÁCH VIAC

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.