Ako si skrášliť vchod do domu? Inšpirujte sa našimi tipmi

Mnoho ľudí sa uspokojí s prvoplánovým vstupom do domu. Nezriedka im stačí dlažba, ktorá vedie priamo k dverám. Robia však chybu. Vchod je totiž vizitkou každého domova. Stačí pridať niekoľko detailov, ktoré môžu zmeniť celkový vzhľad a dojem z tohto priestoru. Váš dom sa tak ľahko odlíši od ostatných v okolí. Objavte nevyužitý potenciál vášho vchodu do domu. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpiratívnych tipov, ako ho jednoducho skrášliť a dodať mu šmrnc.

1. Neunáhlite sa pri výbere osvetlenia

Osvetlenie zvýrazňuje detaily vchodu a vytvára príjemnú atmosféru. Investujte do mäkkého tlmeného svetla, ktoré vytvorí útulný lúč svetla. Hosťom a rodinným príslušníkom zároveň umožní bezpečne nájsť cestu k vstupným dverám aj v úplnej tme. Pre väčší komfort tiež zvážte svetlá, ktoré snímajú pohyb v blízkosti vchodových dverí. Na osvetlenie chodníkov použite nízkonapäťové svetlá alebo solárne lampy.

2. Zvážte vypieskovanie čísla domu

Nahraďte klasické popisné tabule s číslom domu pieskovaným motívom priamo na dverách. Ak máte sklenené dvere, resp. dvere s bočným svetlíkom, dajte si na sklo vypieskovať číslo domu a elegantne ho tak integrujte do vstupnej časti. Pieskované číslo je v prípade izolačného trojskla vložené do stredu, takže sa nemusíte báť, že sa vzor poškodí alebo zašpiní vplyvom poveternostných podmienok.

Hliníkové vchodové dvere do domu vo farbe oriešková hnedá RAL 8011

3. Dajte šancu moderným technológiám

Obľuba inteligentných technológií každoročne rastie. Postupne nachádzajú uplatnenie v osvetlení, zvončekoch, zámkoch aj v bezpečnostných kamerách. Majte prehľad o doručených balíkoch vďaka inteligentnému zvončeku, ktorý slúži aj ako videokamera, alebo pustite dovnútra opatrovateľku pomocou elektronickej vložky do dverí, ktorá umožňuje vzdialený prístup cez aplikáciu v telefóne. Nech už používate akékoľvek technológie, dbajte na to, aby boli ich exteriérové povrchové úpravy navzájom zladené – matná čierna farba na nástennom svietidle, zvončeku a bezpečnostnej kamere. Dajte si záležať, nech je všetko prepojené a vchod do domu pôsobí nadčasovo.

4. Stavte na kvalitné vchodové dvere

Pri kúpe vchodových dverí sa nesústreďte iba na dizajn a farbu. Ich kvalita a vlastnosti sa totiž skrývajú v dvernom ráme a dvernej výplni, kam voľným okom bez rozrezania nedovidíte. Hoci dvere od rôznych výrobcov môžu vyzerať na pohľad rovnako, práve vo vnútri sa nachádzajú najväčšie rozdiely, ktoré tvoria kvalitu a, samozrejme, aj cenu.

Predstavu dizajnu a farby dverí vám pomôžeme zhmotniť do exteriérovej aj interiérovej vizualizácie pomocou jednoduchého konfigurátora dverí. Vyberte si rozmery a orientáciu, nezabudnite na umiestnenie svetlíkov, farbu, typ presklenia a kovanie. Následne sa postaráme o to, aby sme vám nakonfigurovali kvalitné dvere po technickej aj funkčnej stránke.

Hliníkové vchodové dvere do domu so svetlíkom vo farbe purpurová červená RAL 3004

5. Upriamte pozornosť na zeleň

Umiestnenie kvetináčov v blízkosti vchodu je jednoduchý a lacný spôsob, ako zjemniť priestor a zároveň naň upriamiť pozornosť. Ak chcete umocniť dojem zo vstupnej časti ešte viac, zmeňte veľkosť a tvar kvetináčov. Skvelou možnosťou je aj výsadba záhradných záhonov s kombináciou trvaliek. Takáto predzáhradka vám zaručene skrášli vstup do domu. Zároveň vám každý deň vyvolá úsmev na tvári. Budete mať totiž pocit, že kráčate po parku.

6. Malé doplnky, veľké zmeny

Predný vchod je vynikajúcim miestom pre atraktívne dekoračné prvky. Vyberte si niekoľko doplnkov, ktoré upútajú pozornosť okoloidúcich a návštev. Hitom je napríklad štýlové vonkajšie osvetlenie, drevené obloženie fasády alebo farebné schodíky.

Hliníkové vchodové dvere do domu so svetlíkom vo farbe medová žltá RAL 1005

Prídte sa informovať o možnostiach úpravy vchodu do domu. Radi vás privítame osobne v našej predajni BENEDOOR v Považskej Bystrici, kde vám predstavíme dostupné riešenia. Nájdete nás na adrese Centrum 1746/265 v obchodnom centre BREL.

ZISTITE O DVERÁCH VIAC

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.