10 rozprávkových vianočných dekorácií pred dvere. Inšpirujete sa?

Myslíte si, že je na vianočnú výzdobu priskoro? Ak si chcete dekorovanie naplánovať a užiť vo sviatočnej nálade, je na to ideálny čas. Inšpirujte sa našimi tipmi na rozprávkové vianočné dekorácie pred vchodové dvere a ohúrte rodinu i okoloidúcich. Aké sú trendy?

Vianočná dekorácia na dverách

Milujete Vianoce a neviete sa dočkať chvíle, keď sa u vás rozsvieti vianočný stromček? Kým ho ozdobíte, môžete svoje nadšenie z prichádzajúcich sviatkov venovať výzdobe. Tá sa v našich domácnostiach objavuje oveľa skôr ako samotný stromček. Začnite v exteriéri a ozdobte si vchodové dvere.

Výzdoba by mala byť praktická aj trendy

Pri skrášľovaní vchodu do domu myslite na účel samotných dverí. Dôležité je zabezpečiť dostatok miesta na pohyb. Priestor preto zbytočne nezahlcujte dekoráciami.

Počet, tvar a farbu vianočných ozdôb prispôsobte dizajnu a veľkosti dverí. Na masívnejších dverách sa nestratí ani väčší veniec, užší vstup si však žiada minimalizmus. Využite kontrast a zvoľte farebnú kombináciu, ktorá okoloidúcich zaujme na prvý pohľad. To znamená, že pred tmavé dvere vyberte svetlejšie ozdoby. Na bledé, naopak, tmavšie.

Rozprávkový vstup do domu vznikne kombináciou malých a veľkých dekorácií. Vyberte si niekoľko kúskov, ktoré postavíte pred dvere, pridajte veniec a nezabudnite na svetielka.

Veniec na dvere so svetielkami

Ťažko by sme hľadali dekoráciu, ktorá je obľúbenejšia a používanejšia ako vianočný veniec na dverách. Na svetlých dverách dokonale vynikne veniec z tmavozelenej čečiny doplnený o svetielka, ktoré ho rozžiaria aj v noci.

Veniec na dvere so svetielkami

Netradičný prírodný veniec

Ak je pre vás čečina príliš jednoduchá a tradičná, zvoľte veniec z prírodných plodov, pomaľovaných orechov, sušeného ovocia a škorice. Tento typ venčeka sa hodí na moderné aj drevené dvere a môžete si ho jednoducho vyrobiť svojpomocne.

Netradičný prírodný veniec

Veľký snehuliak aj bez snehu

Vchod do domu môžete vyzdobiť aj hravými detskými dekoráciami. Nesmrteľným vianočným motívom je snehuliak. V súčasnosti na trhu nájdete širokú ponuku figúrok rôznych veľkostí, najlepšie však vyniknú svietiaci snehuliaci.

Snehuliak aj bez snehu

Svietnik so sviečkou alebo svetielkami

Vianočnú atmosféru pred dverami vytvoríte vďaka svietnikom. Hoci sa modely z kovu považujú za pomerne bezpečné, neodporúčame pred dverami zapaľovať skutočnú sviečku. Radšej do svietnika umiestnite svetielka alebo sviečku na baterky, ktorá z diaľky vytvorí rovnako pôsobivý efekt.

Svietnik ako dekorácia ku dverám

Rozkošné vianočné postavičky

Nahraďte záhradných trpaslíkov zavalitým Santa Clausom alebo škriatkami v čiapkach. Zvyčajne hýria typickými vianočnými farbami a keď ich skombinujete s malým stromčekom alebo ozdobenou tujou, vznikne vchod do domu ako z rozprávky.

Škriatok ako dekorácia

Ozdobený živý stromček

Okrem vencov a postavičiek môžete vchod ozdobiť vianočným stromčekom. Presuňte pred dvere stromček v črepníku a ozdobte ho svetielkami, mašľami alebo slamenými doplnkami. Vyberajte ich podľa toho, či máte vstup do domu prekrytý, alebo nie. 

Ak máte pri vchode menej priestoru, uprednostnite umelý stromček, ktorý nájdete v užšom aj vyššom prevedení. Nezaberie takmer žiadne miesto a už z diaľky naladí na sviatky.

Ozdobený živý stromček

Zvieratá patria k Vianociam

Svietiace alebo hnedé, s červeným nosom či parohami – jelenčeky a soby potešia veľkých aj malých milovníkov rozprávok. V rodinnom dome s plotom bez obáv vystavte aj svietiace sane so záprahom. Dekorácie umiestnite vedľa chodníka vedúceho ku vchodovým dverám a dolaďte s ostatnými doplnkami, ako napríklad vencami alebo čečinou.

Svietiace soby na Vianoce

Umelá alebo živá čečina

Máte pri dverách zábradlie? Omotajte ho čečinou a svetielkami. Keď napadne prvý sneh, vznikne dokonalá zimná atmosféra. Podobným spôsobom môžete ozdobiť aj vchodové dvere, ak máte miesto, kam prichytiť umelé vetvičky.

Umelá alebo živá čečina

Svietiace darčeky

Pre nadšencov svietiacich jelenčekov či snehuliakov odporúčame poobzerať sa po dekoráciách v tvare darčeka. Nezaberú veľa miesta a perfektne doplnia jednoduché a moderné vchodové dvere.

Svetielka sa hodia k akejkoľvek farbe dverí, ale keďže cez deň nevyzerajú tak pôsobivo, radšej ich doplňte vianočným stromčekom.

Svietiace darčeky

Darčeky v baliacom papieri

Ak nepatríte k fanúšikom svetielok, vymeňte svietiace darčeky za nestarnúcu klasiku. Zabaľte do baliaceho papiera menšie škatuľky, pridajte mašľu a poukladajte ich pred vchodové dvere.

Darčeky v baliacom papieri

Kvalitné dvere sú základ

Nezabudnite, že vchodové dvere by mali spĺňať aj požiadavky na kvalitu a bezpečnosť. Ak uvažujete nad ich výmenou, pozrite si našu širokú ponuku moderných hliníkových dverí, ktoré vám vyrobíme presne na mieru.

Potrebujete poradiť s výberom vchodových dverí? Radi vás privítame osobne v našej predajni BENEDOOR v Považskej Bystrici, kde vám predstavíme dostupné riešenia. Nájdete nás na adrese Centrum 1746/265 v obchodnom centre BREL.

ZISTITE O DVERÁCH VIAC

Drevené, plastové alebo hliníkové – neviete sa rozhodnúť, aké dvere kúpiť?
Spísali sme sprievodcu výberom vchodových dverí.